NYHETER & ARTIKLAR


Ingen julsaga: Läkaren ansåg inte att patienten ägde sin egen kropp
Kalle, 74 år, vägrar att ta sina statiner och undviker helst andra läkemedel eftersom han har satt sig in i forskningen kring dessa och har upptäckt vilka risker de kan ha på hälsan och hur dåligt underbyggda de studier är som ligger bakom läkemedelsbranschens främsta kassakossor. H.C. Andersens "Flickan med svavelstickorna" och Charles Dickens "En julsaga" är klassiska mörka julsagor men ibland överträffar, som man säger, verkligheten sagans värld.
Operation av grå starr gick fel
När Birgitta, 71 år, stod inför en vanlig grå starr operation år 2014 kunde hon inte ana att det skulle leda till ytterligare fyra operationer samt att synen på det opererade ögat skulle bli sämre än den var från början.
Teater: Jag är en annan nu
Björn Runge är regissör, dramatiker och författare. Han står bakom en rad uppmärksammade iscensättningar. Bland dem märks ”Aska” av Harold Pinter på Göteborgs Stadsteater 2008. På Kulturhuset Stadsteatern har han tidigare regisserat sin pjäs ”Uppdraget” 2007, ”Nattvarden” av Lars Norén 2014, ”Gellhorn och Hemingway” av Stig Hansén 2015 och i samarbete med Göteborgs Stadsteater ”En handelsresandes död” av Arthur Miller 2015. Viola Janson, Erik Enby och Siv Wernborg var med på premiären.
Må bättre med en välbalanserad atlaskota!
Långvariga hälsoproblem som migrän, huvudvärk och tinnitus kan avhjälpas med djupgående och skonsam massage hos Atlaskotan genom ATLANTOtec- metoden.
Se upp med falsk propaganda mot kosttillskott
De globalistiska propagandatidningarna DN och Aftonbladet basunerar med synbar förtjusning ut
Italiens regering har tillfälligt stoppat den nu ett år gamla tvångsvaccinationslagen
Kan det verkligen vara sant att Italien inom kort kommer att ta bort den tvångsvaccinationslag som stiftades under sensommaren förra året? National Health Federation Swedens arbete mot tvångsvaccinering i Italien med flera länder verkar ha gett resultat. Tillsammans med 2000-Talets Vetenskap startade NHF Sweden en rörelse som fick namnet FreedomEurope och som arbetar mot tvångsvaccinering. Här kan du läsa om vad som har hänt och vad som är på gång.
Valkåseri: Röstningsånger efter klimatvalet?
Klimathysterin verkar aldrig ha varit större än inför riksdagsvalet 2018. Enligt en undersökning gjord av Ipsos på uppdrag av Dagens Nyheter tillmäts frågan samma betydelse som invandring, skola och brottslighet. DN:s förstasidor innehåller rubriker som "Klimatoptimismen kan vara livsfarlig" och "Så omvandlar du din klimatångest till handlingskraft".
Ny undersökning: Sjukvårdens resurser räcker inte till!
Över 90% av medborgarna/invånarna i södra Sverige tycker att sjukvårdens nuvarande resurser inte räcker till för att tillgodose alla sjukvårdsbehov eller för att erbjuda alla patienter bästa tänkbara vård enligt en ny undersökning.
Hemligheter från det förflutna på väg att avslöjas?
I Vetenskapens värld på SVT den 20 augusti 2018 (en repris från tidigare i år) presenteras nya fascinerande uppgifter om Cheopspyramiden, det enda kvarvarande av världens sju underverk som har stått emot jordbävningar i tusentals år.
18 strategier för behandling av vuxenakne
Tror du att finnar är något som bara ungdomar drabbas av? Tänk en gång till! Enligt The International Dermal Institute är 40 till 55 % av vuxna i åldrarna 20 till 40 år drabbade av akne och fet hud. Det innebär miljontals amerikaner och det faktum att de allra flesta dermatologer står hjälplösa utan en aning om hur man ska närma sig detta svåra och otrevliga hudproblem är ännu mer anmärkningsvärt.
Framgångsrik behandling av multipel skleros (MS) med hjälp av cellulär medicin.
Christel Krehl från Eitelborn i Tyskland diagnostiserades med Multipel Skleros (MS) för nästan 20 år sedan. Symptomen började komma 1996, varpå hon blev allt sämre.
"Dan Larhammar sprider förtal om och utmålar andra forskare som pseudovetenskapliga"
Professor Dan Larhammar har inte ens hunnit tillträda i rollen som ordförande (preses) i Kungliga Vetenskapsakademien innan han med förnyad kraft fortsätter sin till synes personliga häxjakt mot allt och alla som utmanar hans monopol på begreppet "Vetenskaplighet".
Faktagranskaren Faktiskt.se förnekade att HPV-vacciner skulle kunna medföra en ökning av livmoderhalscancer
Faktagransknings-granskaren Faktiskt.eu granskar faktagranskaren Faktiskt.se (SVT/DN/SvD m.fl
Allt du behöver veta om Kolloidalt Silver!
Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på de flesta av våra vanligaste in
Dr Erik Enby kommenterar samtal om alternativmedicin - Homeopati är något på spåren
På Kulturhuset i Stockholm samlades den 28 mars ett antal skeptiker till alternativmedicin för att d
Tvångsvaccinering på gång i Sverige?
Riksdagsledamoten Sofia Arkelsten (M) lovade redan i juli 2017 att hon till hösten skulle lägga en m
Kan man förebygga fosterskador?
Chansen att bli gravid ökar markant när båda föräldrarna har bra matvanor, livsstil och hälsovanor,
Moraliska haverier på hög nivå
Att både enskilda, företag och organisationer kan göra avkall på etik och moral, om det bara handlar
Ny film: Kampen om Hälsoparadigmet
Kampen om hälsoparadigmet är en film om hälsa, i synnerhet om synen på hälsa och hur den allmänna
Trådlös teknik är en folkhälsofara!
Inför julen damp det ner det ena efter andra reklambladet och reklamhäften i brevlådan, med allehand
Startsida