NYHETER & ARTIKLAR


Expressens journalister ljuger om sin identitet för att skapa coronarubriker
Det heter ju att man får luras den första april. Expressen drar sig dock inte för att luras året runt. Inte nog med att tidningen dagligen serverar lögner, journalisterna som arbetar för Expressen ljuger också om sin identitet. ”Linnea Johansson” tog kontakt via vaccin.me för att få lite synpunkter på coronavaccinet som är under utveckling. Vi hade en kort mejlväxling och ”Linnea” var så tacksam och kramig. Den sjunde april blev jag uppringd av denna ”Linnea” som visade sig vara ingen mindre än en murvel från Expressen. Överraskning!
Kan luftfuktigheten bromsa COVID-19?
Redan Hippokrates, läkekonstens fader, kunde konstatera att många sjukdomar verkade avta i samband med sommarens ankomst. Säsongsinfluensor tycks vara koncentrerade till vinter och tidig vår – en tid som kännetecknas av kyla och låg luftfuktighet.
Varför drabbas Italien så hårt?
I radioprogrammet "Dead Doctors Dont Lie" den 20 mars 2020 lägger naturläkaren, veterinären och agronomen Dr Joel D. Wallach fram en hypotes till varför coronaviruset har så hög dödlighet i just Italien.
Kåseri: Historien om Evidensfabriken
I begynnelsen fanns naturläkekonsten som var i samklang med naturen och människans självläkande förmåga. Genom årtusenden så förfinades naturläkekonsten och tog olika riktningar. Drivkraften var sunt förnuft och egna erfarenheter. Det var det sätt som både människor och djur använde sig av för att tillägna sig ny kunskap för överlevnad och utveckling.
Michael Zazzio i coronavirus-intervju på Nya Dagbladet
Michael Zazzio från 2000-Talets Vetenskap intervjuas om Coronaviruset på Nya Dagbladet
Hat och hot riktas mot Stefan Whilde för hans barnbok som bokhandlare bojkottar
Bokens tre första upplagor är redan slutsålda. Hur många exemplar som har sålts vill inte Stefan Whilde avslöja, eftersom han och förlaget inte vill att VoF:are och andra meningsmotståndare skall veta i hur stor mängd som boken verkligen säljs, men Whilde tillstår att den säljs i stor mängd.
Debatt: Isbjörnarna frodas i Arktis
En av 2000-Talets Vetenskaps läsare framförde till mig via en av föreningens styrelseledamöter att ”det där med att isbjörnarna hade blivit fler kunde ju absolut inte stämma”, och efter att ha läst Michael Zazzios artikel om det, så sade sig läsaren inte längre kunna lita på mig. Förutom denna information fick jag veta att läsaren inte hade Internet och således inte kunde kontrollera fakta på egen hand.
Se Björn Runges pjäs på SVT2 kl 19.05-20.10!
Björn Runges pjäs "Jag är en annan nu", som har gått på riksteaterturné i Sverige, visas lördagen den 2 november på SVT 2 kl 19.05-20.10.
"Viktväktarna tog inte någon som helst hänsyn till matens kvalitet."
Jag har mått dåligt på olika sätt under i stort sett hela mitt liv. Redan i femte klass hade jag anorexi och sedan har det fortsatt med depression, ångest, utbrändhet, ständiga förkylningar, magbesvär och ont i kroppen. Jag misstänkte att jag hade en reumatisk sjukdom eftersom den fanns i släkten och jag åt Ipren och Alvedon som godis. Varje dag kunde det bli full dos.
Riksdagsman vågade kritisera "klimatprofet"
Den moderate riksdagsmannen Jan Ericson har hamnat i blåsväder (eller heter det "extremväder" nu för tiden?) efter att han i Aftonbladet har kritiserat en av klimatalarmisternas högste företrädare, Johan Rockström. Jan Ericson har kallat honom för domedagsprofet och dessutom hävdat att det inte finns något stöd i forskningen för att kunna tala om att det skulle pågå en klimatkris.
Tillverka din egen CBD - enkelt men nu olagligt
Juni månads stora nyhet är att Högsta domstolen har beslutat att CBD-oljor som innehåller THC ska klassas som narkotika, oavsett vilken THC-mängd de innehåller.
Det kan bli olagligt att göra någon frisk med alternativa metoder för alla allvarliga sjukdomar
Snaran omkring alternativmedicin, funktionsmedicin, komplementärmedicin eller alla de metoder som inte är standard inom sjukvården knyts alltmer åt. Nu står vi inför ett allvarligt hot mot vår frihet att bli friska utanför vårdapparatens gnisslande hjul.
5G-nätet byggs ut och Telia lägger successivt ned vårt gamla kopparledningsnät
Vi går mer och mer mot ett samhälle som baseras på trådlös teknik. Det har blivit billigt och bekvämt, både för konsumenterna och för de bolag som till exempel producerar och sköter om våra telenät.
Om sanningen ska fram...
I programserien "Bota mig med kolloidalt silver?" som sändes i Sveriges Radios P1 den 18/3 2019 påstod reportern Simon Magnusson att kolloidalt silver inte får säljas i Sverige. Nu pudlar main-stream-media kanalen.
Sveriges Radio påstod att Ionosil Kolloidalt Silver inte får säljas
I programserien Bota mig! i Sveriges Radios P1 påstod reportern Simon Magnusson i fem program som sändes 18 februari - 18 mars 2019 att han undersökte olika alternativa behandlingsmetoder och preparat. Programserien bestod dock till den största delen av kritik mot och ett ifrågasättande av alternativmedicinen. Reportern vinklade fingerfärdigt programmens innehåll på ett sådant sätt att lyssnarna skulle ledas in i den fålla där alla tvivlare samlas.
Erik Enby: Genhypotesen om cancer duger inte
En internationell kromosomstudie som involverar omkring 1 000 forskare har kommit fram till att 80 genförändringar ökar risken för bröstcancer, äggstockscancer och prostatacancer. Ingen av forskarna kan dock visa att en plötslig förändring i en gen verkligen är den direkta orsaken till cancerväxt i en vävnad, hävdar Erik Enby i denna kritiska kommentar.
Böcker föreslås märkas med ”rätt” eller ”fel”
För första gången i världshistorien ska nu böcker märkas med ”rätt” eller ”fel” utifrån sitt vetenskapliga innehåll. Det föreslår fem forskare som DN i går valde att släppa fram i en debattartikel, rapporterade TV4 nyheterna samma dag. Både DN och TV4 ingår i Bonnierkoncernen.
Ingen julsaga: Läkaren ansåg inte att patienten ägde sin egen kropp
Kalle, 74 år, vägrar att ta sina statiner och undviker helst andra läkemedel eftersom han har satt sig in i forskningen kring dessa och har upptäckt vilka risker de kan ha på hälsan och hur dåligt underbyggda de studier är som ligger bakom läkemedelsbranschens främsta kassakossor. H.C. Andersens "Flickan med svavelstickorna" och Charles Dickens "En julsaga" är klassiska mörka julsagor men ibland överträffar, som man säger, verkligheten sagans värld.
Operation av grå starr gick fel
När Birgitta, 71 år, stod inför en vanlig grå starr operation år 2014 kunde hon inte ana att det skulle leda till ytterligare fyra operationer samt att synen på det opererade ögat skulle bli sämre än den var från början.
Teater: Jag är en annan nu
Björn Runge är regissör, dramatiker och författare. Han står bakom en rad uppmärksammade iscensättningar. Bland dem märks ”Aska” av Harold Pinter på Göteborgs Stadsteater 2008. På Kulturhuset Stadsteatern har han tidigare regisserat sin pjäs ”Uppdraget” 2007, ”Nattvarden” av Lars Norén 2014, ”Gellhorn och Hemingway” av Stig Hansén 2015 och i samarbete med Göteborgs Stadsteater ”En handelsresandes död” av Arthur Miller 2015. Viola Janson, Erik Enby och Siv Wernborg var med på premiären.
Startsida