Tinnitus- och hyperakusipatienter - får de den vård som de behöver?

Datum: 2015-05-08  |   Författare: Canal 2nd Opinion, 2015

Ungefär 1½ miljon svenskar har tinnitus och ca 750 000 personer i Sverige lider av hyperakusi som är överkänslighet för ljud. Detta är ett utbrett hälsoproblem i samhället och behovet av hjälp i form av vård och behandling som förbättrar sjukdomstillstånden är stort. Men vad säger vårdapparaten? Får dessa patienter sådan, adekvat vård?

Den oberoende medicinske forskaren Michael Zazzio har under 17 års tid behandlat tinnitus- och hyperakusispatienter med det bästa resultatet som finns enligt publicerad forskning. Han har utbildat läkare i Indien, där han har arbetat. Han har haft specialistläkare från andra länder hos sig på utbildning/auskultation. Alla de läkarna har därefter börjat använda lasermetoden och några av dem har dessutom forskat vidare med egna kliniska prövningar. Michael Zazzio har erhållit internationella utmärkelser och utnämningar och har vid flera tillfällen inbjudits som huvudtalare vid internationella specialistkonferenser och medicinska kongresser.

Michael Zazzios behandling är ett koncept som bygger på laserbehandling och rTMS i kombination med analys och kontroll av fria radikaler. I sitt arbete har Michael Zazzio sett mirakulösa fall av tillfrisknande. Hans forskning visar att laser + rTMS i kombination med analys och kontroll av fria radikaler medför 33 ett gånger bättre behandlingsresultat än kognitiv beteendeterapi i kombination med ljudstimulering. Internationellt sett finns det många länder som erbjuder denna typ av behandling och det finns såväl publicerad forskning på området som vetenskaplig eviden och metoden hjälper mot flera olika typer av hörsel- och balanssjukdomar.

Med denna vetskap i bagaget är det naturligt att man vill att fler sjuka ska få tillgång till den enda kunskapsbaserade behandling som kan göra en majoritet av dem friska, men här sätter landstingen och sjukvårdsregionerna stopp. De vägrar att samverka med AudioLaser-Kliniken. De informerar inte patienterna om att vården och behandlingen finns på AudioLaser-Kliniken och utomlands och landstingen remitterar aldrig patienter till vare sig AudioLaser-Kliniken eller kliniker och sjukhus i andra europeiska länder. Det spelar ingen roll hur sjuka patienterna är. De får ingen behandling. Ingen auktoritet i Sverige "tror" eller "vill tro" på behandlingsformen trots evidens och mängder av positiva kontrollerade vetenskapliga studier som är publicerade i internationell, erkänd, vetenskaplig litteratur.
Ingen sjukvårdspersonal i Sverige, förutom Michael Zazzio, har ens närmat sig kombinationen av metoder för att bedriva klinisk forskning, trots att det finns många mätbara tillfrisknanden att utgå ifrån.

I hans hyperakusisbehandlingsstudie undersöktes 83 öron varav alla förbättrades enligt den audiometriska mätningen. Den genomsnittliga förbättringen var i långtidsutvärdering 23,19 dB. Beteendeterapi + ljudstimulering medförde efter sex månaders behandling endast en förbättring på 8 dB, vilket är lika med 3 % av de behandlingsresultat som fastställdes i Michael Zazzios kliniska forskningsstudie.

Vad beror denna ovilja och skepsis på? Varför nekas sjuka patienter sådan vård som bevisligen gör många av dem friska?
I inslaget ser och hör du Michael Zazzio, AudioLaser-Kliniken, Serge Padoan, öron-, näs- och halsläkare i Kristianstad samt professor Claes Möller, verksamhetschef för Audiologiskt forskningscentrum i Örebro.

5 tidningar per år

NYHETER OCH ARTIKLAR

Vår Facebooksida är kapad!

2018-02-22: Idag, den 22/2 2018, upptäcktes att 2000-Talets Vetenskaps Facebooksida (https://www.facebook.com/2 ...

Föreningsstämman 2018

2018-02-11: Välkommen till vår föreningsstämma 2018 som äger rum i Göteborg den 10 mars. OBS! Lo ...

Trådlös teknik är en folkhälsofara!

2018-02-08: Inför julen damp det ner det ena efter andra reklambladet och reklamhäften i brevlådan, med alleh ...

Streptokocker avdödades med hjälp av kolloidalt silver

2018-01-16: Jag räddade eventuellt mina ben genom att ta livet av de betahemolyserande streptokocker som jag ...

Medborgarjournalisten Bechir Rabani avled i natt, 33 år gammal.

2017-12-16: Vi kan med förfäran meddela att medborgarjournalisten Bechir Rabani, som intervjuades i 2000-Talet ...

Värmeakupunktur - en uråldrig kinesisk läkekonst

2017-12-04: Sam Mac är en ansedd kinesisk läkare som har kommit till Sverige för att erbjuda sin behandlin ...

Sven botade sin cancer med kosttillskott, superfoods, ketogen kost och kolloidalt silver

2017-12-02: Sven Erik är extremt förbannad på myndigheternas sätt att helt ogenerat ljuga medborgarna rätt ...

Kåseri: Beskedet efter 15 fluorfria år

2017-11-29: Ja, jag är en gottegris. Det erkänner jag. Åtminstone en liten minigris som ser till att det ofta ...

Smartphones, smarta för vem?

2017-10-13: I allt fler studier påvisas hur mobilstrålning kan orsaka cancer, men nu höjs röster för att mo ...

Det fria ordet är hotat

2017-09-23: Både myndigheter och massmedia ger sig på det fria ordet trots att det är skyddat av diverse inte ...

Startsida