Föreläsarprofil: Mikael Nordfors

Datum: 2016-02-27  |   Författare: 2000-Talets Vetenskap

Föreläsarprofil: Mikael Nordfors

Titel på föredrag: Från rädslabaserad, centralstyrd försöksråttesjukvård till decentraliserad och individualiserad helhetsterapi. HUR VI KAN ÄNDRA VÅRT GENOMKORRUMPERADE SJUKVÅRDSSYSTEM?

Mikael Nordfors delar med Paul Anthony Taylor ett djupt intresse för musik och har gett ut flera skivor. Han är nämligen en ypperlig pianist, vilket de som närvarade vid vår föreläsning i Uppsala i fjol fick erfara i pauserna, då det råkade stå ett piano i mitt i föreläsningssalen.

”När Fantomen talar så lyssnar man”, lyder ett gammalt djungelordspråk om den reslige ensamvargen, som står upp för de svaga. Och det är precis det intrycket man får av Mikael, när han trollbinder publiken med sitt karismatiska sätt att tala. Man vill lyssna.

Det är om sjukvårdens orättvisor, maktmissbruk och det havererade sjukvårdssystemet Mikael talar. Han vet nämligen hur det är att vara bakbunden när det gäller vilken behandling och läkemedel man får använda sig av som läkare och hur lätt det är att bli förföljd och uthängd om man vägrar följa John. Han vet hur skolmedicinläkarna blir alltmer bundna av regler och riktlinjer som är skapta för att öka läkemedelsföretagens vinster och se till att patienterna hamnar i läkemedelsberoende och långvarig sjukdom.

Men Mikael har likt Fantomen svurit en ed mot orättvisor och söker nya hjältar som liksom han själv delar stark drivkraft och spirande kämpaglöd för naturlig hälsa. Hjältar med hjärtat på rätta stället som är redo att satsa allt för att få till stånd något som skulle förändra livet på tusentals människor, som idag inte får den vård de borde ha rätt till. Och man behöver inte lyssna länge på Mikael, för att känna hur kämparglöden tänds.

Träffa Mikael och de andra föredragshållarna på 2000-Talets Vetenskaps seminarium i Malmö den 13/3 2016.

Här anmäler du dig och får mer information


Startsida