Rädda våra Naturliga Läkemedel – Petition till de ansvariga

Datum: 2016-08-13  |   Författare: Michael Zazzio

Först tog Regeringen det lagvidriga beslutet om att Antroposofiska Homeopatiska Medel ska registreras som vanliga läkemedel. Sedan fick vi veta att Läkemedelsverket har lämnat in ett förslag som går ut på chockhöja registreringsavgifterna för Homeopatiska Läkemedel, Naturläkemedel och Traditionella Växtbaserade Läkemedel. Homeopatiska läkemedel kostar i dag 4 000 kronor, den nya avgiften blir 90 000 kronor om förslaget går igenom. Båda dessa lagförslag strider mot gällande EU-direktiv.

Regeringen och våra myndigheter drar sig alltså inte för att bryta mot EU-direktiv för att säkerställa att Antroposofiska Homeopatiska Läkemedel elimineras i Sverige. Läkemedelsverket har dessutom kommit med ett nytt förslag till reviderad förordning om avgifter för den statliga kontrollen av läkemedel som effektivt kommer att förhindra fortsatt nyregistrering av Homeopatiska Läkemedel (homeopatika), Naturläkemedel och de Växtbaserade Läkemedlen samt Antroposofiska Läkemedlen.

Detta är det absoluta dödshotet för utveckling av branschen som länge har kvävts.

En petition till Regeringen, berörda myndigheter samt Riksdagen har gjorts i ordning och till den hör en namninsamling som riktar sig emot Regeringens och Läkemedelsverkets förslag. Bakom petitionen och namninsamlingen ställer sig 15 personer – legitimerad vårdpersonal, medicinska forskare med flera, däribland Föreningen SARA:s/2000-Talets Vetenskaps Michael Zazzio.

Läs hela petitionen nedan och skriv under namninsamlingen!


Startsida