Recensioner

Här recenserar vi böcker som vart aktuella i tidningen. Har du tips om andra böcker är du välkommen att kontakta oss!


Blod, mod och envishet

Av Erik Enby

Han har kallats bluffläkare och kvacksalvare och har hängts ut i kvällspressen som en av Sveriges värsta läkare. I sin rykande färska bok berättar Erik Enby om varför han blev den han är: en obotligt nyfiken och hängiven forskare som ägnat trettio år åt mikroskopering av obehandlat blod. Här recenceras boken   av Iver Mysterud i norska Helsemagasinet.

Läs recensionen här (pdf)!

Gluten och mjölk

Av Mikael Hålansson

Mikael Håkansson under pseudonymen Micke Skribent har skrivit kanske den mest uttömmande och djupgående boken om vår spannmål/gluten och mjölken och dess orsaker till våra moderna sjukdomar.

Läs recensionen här (pdf)!

Aids Tabu

Av Ingemar Ljungqvist

Ingemar Ljungqvist (Föreningen SARA) ger den mest fulländiga bakgrundsbeskrivningen till hur HIV kom till - i laboratoriet. En för de flesta skrämmande redovisning för hur forskningssamfundet har trampat över alla etiska gränser. Boken är viktig inte minst med tanke på genteknikdebatten.

Läs recensionen här (pdf)!

Rörelser som helar

Av Harald Blomberg

Harald Blombergs succébok "Rörelser som helar" nu i omarbetad och utökad upplaga! Rytmisk rörelseträning bygger på de rytmiska rörelser som spädbarn spontant gör. Tack vare dessa lär sig barnet hitta i kroppen och koordinera sina rörelser. Rörelserna stimulerar också hjärnan så att nervförbindelserna utvecklas och hjärnan mognar.

Läs recensionen här (pdf)!

Ideologin och pengarna bakom kostråden

Av Per Wikholm och Lars-Erik Litsfeldt

Boken behandlar tillkomsten av dagens kostråd och hur undermålig den vetenskapliga underbyggnaden för kostråden är. Kostråden har aldrig varit i närheten av att uppfylla de kriterier som gäller inom den så kallade evidensbaserade medicinen. Ändå ordineras såväl friska som sjuka att äta mer kolhydrater och mindre fett.

Läs recensionen här (pdf)!

Du kan övervinna cancer

Av Ian Gawler

Boken ger den bästa översikten på svenska över de olika alternativen - såväl de som finns inom offentlig vård, som utanför den - som står till buds vid cancerbehandling. Boken är mycket läsvärd, speciellt för den som nyligen fått sin diagnos och vill finna en individuellt anpassad terapiform.

Läs recensionen här (pdf)!

TIDIGARE RECENSIONER

 

Startsida