Codex alimentarius - global livsdedelsimperalism

Codex alimentarius - global livsdedelsimperalism

Författare: NHF Sweden
Tryckår: 2014
Antal sidor: 224
Upplaga: 1
Tillgång: I lager
Pris: 165 kr
Antal:     - ELLER -   Lägg till i önskelistan
Lägg i jämförelse

Codex Alimentarius officiella mål är att skydda konsumenten, men istället har den blivit ett hot mot tillgången till naturlig och hälsosam mat samt ekologisk odling, en begränsning av våra kosttillskott och tillgången till naturlig och alternativmedicinsk behandling.  Istället främjar den GMO-produkter och storbolag så att de kan få total kontroll över våra livsmedel, kosttillskott och hälsokost.

Codex Alimentarius är latin för ”livsmedelskod” och består helt enkelt av de standarder och lagar som styr livsmedel, livsmedelsproduktion och livsmedelssäkerhet internationellt.

Visste du att Codex Alimentarius:
•    Hotar tillgången till naturlig och hälsosam mat?
•    Vill begränsa våra kosttillskott?
•    Hotar tillgången till naturlig och alternativmedicinsk behandling?
•    Hotar ekologisk odling?
•    Främjar genmanipulerade produkter?
•    Främjar stora bolag som Monsanto m fl så att de kan få total kontroll över våra livsmedel, kosttillskott och hälsokost?
 
Codex Alimentarius-kommissionen är baserad i Italien, Rom, och grundades 1963. Det är en internationell organisation som drivs av Jordbruks- och livsmedelsorganisationen FAO inom FN, samt WHO, världshälsoorganisationen.

Codex Alimentarius officiella mål är att skydda konsumenten, men det som händer är i stället att stora transnationella livs-och läkemedelsföretag använder FAO och WHO som verktyg att genom Världshandelsorganisationen WTO verka för att kontrollera den globala marknaden för livsmedel och läkemedel. De använder Codex Alimentarius för att säkerställa stora profiter på bekostnad av människors och djurs hälsa. Detta är möjligt eftersom många som sitter i kommissionen är politiska byråkrater som ofta inte är sakkunniga i hälsofrågor, och för att delegaterna också är utsatta för starka påtryckningar och aggressiv lobbyverksamhet från de globala storföretagen samt på det sätt som Codex administreras.

Skriv en referens

Ditt namn:


Din referens: Note: HTML is not translated!

Omdöme: Dålig           Bra

Ange koden i rutan nedan:Powered By OpenCart
2000-Talets Vetenskaps Webbutik © 2018