NYHETER & ARTIKLAR


Laserljus läker akut hörselnedsättning
Svenska öronläkare anser inte att laserbehandling av olika typer av hörselnedsättning är en bra metod, trots att det finns många vetenskapliga studier som visat att den kan vara effektiv. Här presenterar Michael Zazzio två nya studier som på ett övertygande sätt visar att laserbehandling är ett skonsamt och effektivt sätt att behandla hörselskador och Ménières sjukdom.
Din kropp skriker efter vatten!
Kronisk vattenbrist i kroppen orsakar de flesta av våra sjukdomar. Det skriver Fereydoon Batmanghelidj i boken "Din kropp skriker efter vatten", som alla borde läsa under dessa varma dagar.
Munhålan i fokus – del 2
Mikroorganismer i munnen kan orsaka kroppslig ohälsa!Patologiska mikroorganismer förekommer i munhålan i och kring tänderna. Att de där kan orsaka karies, pulpit, osteit, gingivit och parodontit ifrågasätts inte. Att effekten av dessa infektioner på allmänhälsan kan vara omfattande har länge varit en kontroversiell fråga, allt sedan fokalinfektionsläran presenterades -1891. Rotfyllda tänder är en underskattad källa till allmän ohälsa, konstaterar Karin Öckert i del två av denna artikelserie (Del 1 hittar du här).
C- vitamin för prevention och behandling
C-vitamin för prevention och behandling I denna artikel fäster överläkare Bo H. Jonsson uppmärksamheten på flera aspekter rörande C-vitamin (askorbinsyra eller askorbat). Dessa bör vara av intresse både för hälso- och sjukvården och för allmänheten.
Intravenös C-vitamin i högdos effektivt vid dödlig lunginflammation och svininfluensa. Alan Smith – ett överlevande bevis.
Hösten 2010 hade nya zeeländska ”60 minutes” sänt två mycket skakande tv-reportage om C-vitaminbehandling, som gett eko över hela världen. Dock inte i Sverige. Det handlar om farmaren Alan Smith som förra året dömdes till döden av sjukhuset, men efter hård kamp av Alans anhöriga kunde räddas till livet av C -vitamin.
Syrebehandling i tryckkammare för Barn med autism ger goda resultat
Idag åker svenska familjer utomlands med sina barn med störningar inom autismspektrum. Färden går bland annat till Turkiet där det finns en klinik som behandlar barnen i tryckkammare med rent syre, så kallad Hyperbarisk oxygen treatment (HBOT). På grund av det högre trycket tränger syret in i hjärnans celler, vilket återaktiverar blodkärl och hjärnceller. Någon motsvarande behandling finns inte i Sverige.
Vad är Global Scaling?
Den tysk-ryske forskaren Hartmut Müller fängslade publiken med sitt föredrag på den kvantmedicinska konferensen på KTH den 5-7 maj 2007. Hans teori om Global scaling satte myror i huvudet på mötesdeltagarna. Här redogör LO Landin, kunskapsalliansen Kreaprenör, för huvuddragen i Müllers teori.
Termografi framför mammografi
Totalt ställs det varje år drygt 61 000 cancerdiagnoser i Sverige. Av dessa är över 9 000 bröstcancerdiagnoser, och 30 procent av all cancer hos kvinnor är bröstcancer – kvinnans vanligaste cancersjukdom. 25 kvinnor insjuknar varje dag i bröstcancer som framför allt drabbar medelålders och äldre kvinnor. Medianåldern för insjuknande är 64 år. Fem procent är under 40 år.
Funktionsmedicin - ett naturligt synsätt på sjukdom och hälsa
Funktionsmedicinen är en gren inom medicinen som är förankrad i biokemisk vetenskap. Den har utvecklats under mer än 20 år i USA under ledning av Dr. Jeffrey Bland, tidigare forskningschef för Linus Paulinginstitutet vid State University of Oregon. I Sverige finns det många näringsterapeuter och näringsmedicinare som arbetar efter funktionsmedicinens principer. Patrik Söderqvist, IFM-kliniken i Göteborg, skriver här en översiktsartikel om funktionsmedicinens teori och praktik.
Solweigh kunde andas igen – tack vare magnetmadrass och borttagna läkemedel
Solweigh har en rekordartat lång sjukdomshistoria bakom sig. Tidigare opererad för kroniska inflammationer i öron, näsa, hals. Kraftigt medicinerad för sin svåra kroniska astma kom hon i höstas till en holistiskt tänkande läkare. Medicinlistan var så lång att läkaren fick en chock. Efter alternativt inriktad behandling är Solweighs astmabesvär nästan borta och endast ett fåtal mediciner kvar på köksbordet.
Lin och hampa - Två urgamla kulturväxter i hälsans tecken
Lin och hampa Två urgamla kulturväxter som har fått ny betydelse, denna gång i hälsans tecken. De flesta i vårt land (dock inte våra läsare) förknippar fortfarande fett med något negativt - med övervikt och dess följdsjukdomar. Men det är en allvarlig missuppfattning. Vi måste hjälpas åt och informera om hur livsviktigt det rätta fettet är.
En dansk soldat berättar om krigets fasor
Jag träffade en man på tåget som satt mitt emot honom i kupén. Mannen hade rakat huvud och var klädd i smutsiga jeans och en vit, lätt solkig T-shirt. Eftersom jag har arbetat inom psykiatrin kunde jag se att mannen led av någon form av psykisk sjukdom. Jag visste ganska bra hur man ska hantera människor med psykiska sjukdomar och kände därför ingen oro inför att sätta sig mittemot honom. Berättelsen som följde var mycket skakande…
Tillbakablick - cancer och bakteriehypotesen
Det är nu 30 år sedan bortgången av Virginia Wuerthele-Caspe Livingston (1906–1990) – en av cancerforskningens mest frispråkiga och kontroversiella personer. I mer än 40 års tid hävdade hon i strid med etablissemanget idén att bakterier kunde vara cancersjukdomens grundorsak. Här skriver Alan Cantwell, amerikansk läkare, om Livingstons unika forskargärning.
Munhålan i fokus - Del 1
Effektiv behandling av många kroniska sjukdomar kräver ett samarbete mellan läkare och tandläkare som inte finns idag. Munhålan är förmodligen det organ i kroppen som innehåller flest sjukdomsframkallande agens, såväl toxiska, allergiska som bakteriella. Eftersom symtomen oftast uppträder systemiskt, det vill säga i kroppen, är det av stor vikt för våra patienters hälsa att vi medicinska och odontologiska terapeuter tar del av varandras kunskaper. Karin Öckert, tandläkare från Göteborg, inleder här en artikelserie.
Återställd efter AMD
Göte Larsson från Veberöd förtidspensionerades vid 63-års ålder på grund av Bechterews sjukdom. Hans optiker konstaterade att han hade begynnande åldersrelaterad makuladegeneration (AMD) och att han skulle förbereda sig på att bli blind.
Kraftlöshetens fångar – kroniskt trötthetssyndrom syns inte på utsidan
Var och en av oss kommer under vår livstid att av olika anledningar känna oss extra trötta och kraftlösa, men det är ingenting jämfört med att vara drabbad av kroniskt trötthetssyndrom. I denna artikel berättar "BQ" om hur det är att ha kroniskt trötthetssyndrom och försöka ta sig ur det.
Blueshield neutraliserar skadlig strålning
Går det att motverka och neutralisera elektromagnetisk strålning? En tillgänglig teknik för detta har sedan länge funnits på marknaden: Företaget Blueshield från Nya Zeeland.
Antivirala egenskaper hos oregano
Oregano är en bortglömd naturläkeört vars hälsoeffekter har undersökts i flera hundra studier publicerade på PubMed.
Vegetarisk kost i forskningens ljus
Vegetarisk kost kan vara allt från skräpmat utan animaliskt innehåll till övertänkta system som t.ex. Are Waerlands hälsolivsföring. Detta påverkar givetvis möjligheterna att få fram pålitliga forskningsresultat. Jag skall i denna presentation medvetet ta hänsyn framför allt till effekter på hälsan av både kosten och andra faktorer.
Erfarenhet & behandling: Polaritetsterapi
Osteopaten och kiropraktikern Randolph Stone utvecklade under mitten av 1900-talet polaritetsterapin som kombinerade TCM, Ayurveda och energimedicin.
Startsida